activiteiten_foto_b

Shinrin-Yoku

Workshop Shinrin-Yoku  /   Bosbaden

Het is prettig om de natuur in te trekken in tijden van stress, tijdens of na een drukke periode. Het is algemeen bekend dat de natuur een rustgevende werking heeft op je lichaam en stress vermindert. Shinrin yoku komt uit Japan en betekent letterlijk ‘baden in het bos’. In het Engels wordt het vertaald als ‘forest bathing‘ of ‘forest therapy‘.  Je neemt geen écht bad in het bos, maar je dompelt je onder in het groen. Dat doe je door je tempo te verlagen, je zintuigen bewust te openen en de helende atmosfeer van het bos als het ware je lichaam en geest binnen te laten stromen. Daardoor ervaar je een diepe ontspanning en ontstaat er ruimte om ‘uit je hoofd’ te komen. Je bent volkomen in het hier-en-nu en je wordt stil. Het is wetenschappelijk bewezen dat het aantoonbare positieve effecten heeft op ons humeur, energieniveau, immuunsysteem, vitaliteit en stress reductie.

 

Stel je eens voor dat je op een mooie ochtend of avond na een frisse regenbui door een mooi bos wandelt. De vogels beginnen weer volop te fluiten, de wind laat de bomen zachtjes heen en weer wuiven. Terwijl je over het bospad loopt hoor je de takjes knappen onder je voeten, de blaadjes hoor je ritselen, een vogeltje vliegt weg.  Het ruikt er heerlijk naar vochtige aarde en naar het bos. De laatste regendruppels vallen tussen de bladeren naar beneden. Dit geeft een heerlijk geluid en voelt fijn aan. De lucht is gevuld met de geur van de natuur, van vochtige aarde. Je loopt in vertraagde pas verder door het bos.

 

Het is een boswandeling in een rustig tempo gericht op ontspanning en stress reductie. Je wandelt met je gids die onderweg instructies geeft (gepresenteerd als uitnodigingen) om je zintuigen te activeren.

Elke wandeling begint met een korte uitleg, gevolgd door een korte visualisatie om je gedachten stroom te vertragen en in het hier en nu te komen.

 

Dit is in het kort hoe je Shinrin-yoku kunt ervaren.

Lees hier https://lucernawelzijnscoaching.nl/shinrin-yoku/ welke positieve effecten bosbaden heeft.

En ja, leuk al die onderzoeken die bewijzen wat bosbaden met je doet, maar het is vooral iets wat je moet gaan ervaren!

Ik nodig je uit om eens mee te gaan door de prachtige natuur van Oost Achterhoek. . En het leuke is, je kan het hierna zelf gaan oefenen.

 

De wandelingen vinden plaats op verschillende en prachtige locaties in de mooiste natuurgebieden van de Achterhoek. We  wandelen een gevarieerde route van circa 2 tot 3  kilometer.  Na onze wandeling voel je je weer helemaal opgeladen en ontspannen en dat je met wat meer kennis van de natuur thuis komt, is mooi meegenomen.

Aanmeldingen en info:

Dagmar Buesink 06-28614343; info@lucernawelzijnscoaching.nl

Kijk op Facebook ‘Lucerna Welzijnscoaching’ of zie agenda voor de actuele informatie.

Mocht je zelf een groep samen kunnen stellen van minimaal 3 tot maximaal 6 personen, dan kunnen we in overleg altijd kijken wat er mogelijk is.

Je bijdrage is €15.00 p.p.                                                                                               Nadat je, je hebt aangemeld krijg je een mail met aanvullende informatie.

Handig om te weten:

Als de weersomstandigheden er niet naar zijn, dan wordt de wandeling afgelast.

Deelnemers dienen zelf voor adequate kleding en schoeisel te zorgen, kleed je naar gelang het weer is. Neem voor onderweg plastic zak mee om op te zitten en eventueel een flesje water.

Deelname is op eigen risico.

drum

Hand Pan concert / Sound bath meditation

De bijzondere warme en ontspannende klanken van de hand pan.

Dit bijzondere handgemaakte instrument neemt je mee op reis naar een beleving vol rust, ontspanning, ontroering, magische en verrassende klanken. Zeer geschikt als meditatie, voor rust, zintuig beleving en puur genieten voor een moment voor jezelf.De Hand Pan is een jong instrument die je nog niet veel ziet in Nederland.

Ontspannen

Er zijn vele vormen om te ontspannen:

Wandelen.                                                                                                                                          Shinrin-yoku                                                                                                                                    In de natuur zijn, tuinieren.                                                                                                             Ademhalingsoefeningen.                                                                                                            Klank meditatie.

Klank meditatie is misschien wel de meest ultieme vorm van ontspanning; lichamelijk, geestelijk, emotioneel. Ik geef deze meditaties met regelmaat op verschillende en bijzondere locaties.

Verschillende benamingen.

Noem het sound bath meditation, meditatie concert, hand pan concert, klank-lig-meditatie, het effect is hetzelfde. Je komt in diepe ontspanning.

Een sound bath is een ervaring met klanken om een meditatieve toestand te veroorzaken. Het is een bijzondere manier om een diepere meditatie te bereiken. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water en water geleid. Door de trillingen die de klanken teweeg brengen gebeurt er van alles in je lijf.

De muziek brengt je hersengolf-patronen naar een diepe meditatieve ontspannen staat. De frequentie waarop je hersenen actief zijn, passen zich aan aan de frequentie van de klanken. Elk gevoel voor tijd zal verdwijnen, en na de klankmeditatie zul je je verfrist en ontspannen voelen.

Tijdens deze klank-lig-meditatie worden diverse instrumenten bespeeld. Instrumenten als de rainstick, een ocean drum en zaphir gong komen aan bod. Echter de Hand Pan krijgt de hoofdrol tijdens deze sessie.

Wat kun je verwachten:

Diepe ontspanning

Vermindert stress

Verhoogt de slaapkwaliteit

Ontgrendelt de creativiteit

Vermindert de pijn (afgifte van endorfines)

Verlicht of vermindert angst en depressie

Verhoogt de immuniteit

Kan een veranderde staat van bewustzijn veroorzaken

 

Tuinkamer concerten of Tuinmeditatie.

De klank meditaties worden ook buiten gegeven. Het is een prachtige toevoeging en mooie combinatie met de geluiden van de natuur.

Gerrit, ik kan dit iedereen aanraden.

Ade, ik voelde even mijn lichaam niet meer, wat een ontspannen tuinconcert, het was een geweldige middag, we hebben super genoten.                                                             

Heb je zelf een ruime en rustige tuin ,dan kom ik desgewenst ook bij je thuis.

Deze klank-lig-meditatie is voor iedereen, je hebt geen meditatie ervaring nodig.

Alleen de wil om te genieten en te ontspannen.

Tip: Sound bath medtitation, kun je ook als cadeau geven.

 

Monique, Enorm genoten van de helende klanken van je hand pan.

Annemiek, Het mogen ervaren van het beleven ‘in het moment’ was wederom heel waardevol. Dank daarvoor!

Marieke, Een genot voor mijn oren, rustgevend. Dank!

Hélène, Dank voor het genieten van de mooie klanken, de reis waar je ons mee naar toe hebt genomen. Heerlijk!

Marion, WOW, wat een ervaring en energie! Ik wil in deze wereld blijven. Dank je wel.   

Henk, ik heb het gevoel dat ik de hele wereld over ben gereisd.

Nel, Wat een genot om dit klank concert mee te maken en de rust erin te ervaren.

Corrie, Een heel mooi cadeau tijdens mijn verblijf op kasteel Slangenburg. Vanuit Rotterdam was het de moeite zeer waard.

Anne, Bijzonder mooi, de klanken van de Hand Pan door je lichaam te voelen.

“therapeutisch geluid”, “magische klanken”, “ontspannend”, “rustgevend”, “mediterend”, “kippenvel”, “ontroerend”, “sprankelend en liefdevol”.

Ook te boeken bijvoorbeeld als mooie afsluiting of combinatie van een kleinschalig event of workshop/ training/ yoga.

Neem gerust contact met me op, dan kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen.

agenda

Agenda Meditiatie concerten

KLANK-LIG-CONCERT / SOUND BATH

KLANK-LIG-CONCERT – SOUND BATH

 

Woensdag 2 September 2020    VOL 

Locatie: De WisDome Silvolde
Tijd: 19.00 – 20.30 uur   
 € 20.00  incl. consumptie na afloop

Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een kop thee.

Zelf meenemen: Een comfortabele [yoga]mat, kussen en deken

Aanmelden: https://lucernawelzijnscoaching.nl/contact/

 

Dinsdag 15 September 2020   VOL

Locatie: De WisDome Silvolde
Tijd: 19.00 – 20.30 uur
€ 20.00  incl. consumptie na afloop

Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een kop thee.

Zelf meenemen: Een comfortabele [yoga]mat, kussen en deken

Aanmelden: https://lucernawelzijnscoaching.nl/contact/

 

Zaterdag 24 Oktober   VOL

Ruth Wilgenhof en Dagmar Buesink slaan de handen ineen en organiseren samen een prachtig en uniek klank-lig-concert in de protestante kerk in Harfsen. Door de mooie akoestiek van deze locatie zullen de klanken hemels aanvoelen. Een reis van klank en stilte aan de vooravond van de dag van de stilte.

Laat je meevoeren op de sprankelende klanken van de zaphir gong en de koshi. De prachtige klanken van de klankschalen en dromerige en warme klanken van de hand pan.

Locatie: Protestantse kerk Harfsen
Tijd: 20:00 – 21:00 uur
Kosten: € 20,00

Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een kop thee.

Zelf meenemen: Een comfortabele [yoga]mat, kussen en deken

Dagmar Buesink – Lucerna Welzijnscoaching
Ruth Wilgenhof –  Under The Appletree

 

Zondag 25 Oktober  Dag van de Stilte

Jantine Leusink, ambassadeur van de “Dag van de Stilte”, Zippora Polak, yoga docente en Dagmar Buesink, NLP Mastercoach en wandelcoach slaan de handen ineen en organiseren samen een bijzondere activiteit tijdens de “Dag van de Stilte”.

locatie: Haarlo
begin locatie: Kultürhus       eind locatie:  Kluntjespot
aanvang: 9.30 uur koffie/ thee
tijd: 10.00-12.00 uur
ivm De dag van de Stilte een speciaal tarief van €15.00 p.p.

We beginnen met yoga in het Kulturhus, daarna ga je grotendeels in stilte wandelen om vervolgens deze mooie ochtend te eindigen met een Hand Pan miniconcert in het monumentale kerkje “de Kluntjespot” waar de akoestiek prachtig klinkt.

aanmelden: lucernawelzijnscoaching.nl

(yogamatje, kussen en deken is aanwezig tijdens de yoga)

 

Vrijdag 30 oktober

Klank-concert in combinatie met yoga

locatie : yoga boerderij Bullens                     Barlo-Aalten                                                                   tijd:        19.00 – 20.45 uur                                                                                                     €30.00  p.p                                                                                                                      programma: 19.00 – 20.00 yin yoga door Bianca Klijensma en aansluitend een ontspannen meditatie moment dmv de magische klanken van de Hand Pan van Dagmar

 

Dinsdag 3 November 2020    ~~Afgelast ivm Corona maatregelen~~ 

Locatie: Koetshuis Slangenburg
Tijd: 19.00 – 20.30 uur   
 € 25.00  incl. consumptie na afloop

Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een kop thee.

Zelf meenemen: Een comfortabele [yoga]mat, kussen en deken

Aanmelden: https://lucernawelzijnscoaching.nl/contact/

 

 

Donderdag 5 November 2020    ~~afgelast ivm corona maatregelen~~

Locatie: Koetshuis Slangenburg
Tijd: 19.00 – 20.30 uur   
 € 25.00  incl. consumptie na afloop

Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een kop thee.

Zelf meenemen: Een comfortabele [yoga]mat, kussen en deken

Aanmelden: https://lucernawelzijnscoaching.nl/contact/

 

Dinsdag 15 December (besloten groep)

~~afgelast ivm corona maatregelen~~

Hand Pan concert bij de winterbijeenkomst van de VVAO (vereniging van vrouwen met hogere opleiding)

Locatie: Vierakker

 

Donderdag 16 December 2020     klank-lig-concert / Sound bath in kerst sferen

Locatie: Koetshuis Slangenburg
Tijd: 19.00 – 20.30 uur   
 € 25.00  incl. consumptie na afloop

Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een kop thee.

Zelf meenemen: Een comfortabele [yoga]mat, kussen en deken

Aanmelden: https://lucernawelzijnscoaching.nl/contact/