activiteiten_foto_b

Wandelingen

Frisse Blik Wandeling, Stilte wandeling, Meditatie wandeling of Shinrin-Yoku wandeling?

Shinrin-Yoku wandeling, wat is dit?

Shinrin-Yoku, een hippe trend in een nieuw jasje?

Bosbaden, Forest bathing of in het Japans Shinrin-Yoku. Overal zie je deze term nu opduiken.  Shinrin-Yoku, ik had er nog nauwelijks van gehoord, af en toe kwam er een artikel voorbij die ik dan met veel belangstelling ging lezen. En bij toeval kreeg ik van mijn lieve schoonouders met mijn verjaardag een boek over Shinrin-Yoku. Alles viel op z’n plek, alles herkende ik er in. Ik was nog maar een kind toen ik intuïtief de natuur als helende kracht gebruikte. En later heb ik het gebruikt als therapie in het verpleeghuis en de dagopvang waar ik destijds werkte.

En nu blijkt dat er in Japan een complete wetenschap aan is gewijd en al 35 jaar bewezen is dat natuur helend werkt, met de naam Shinrin-Yoku. Shinrin is Japans voor ‘bos’, Yoku betekent ‘bad’. Shinrin-Yoku betekend dus baden in de bosatmosfeer of het opnemen van de natuur via al onze zintuigen. Rust en ontspanning vinden in je zelf en in de natuur.

In Japan geven huisartsen mensen een Shinrin-Yoku wandeling mee als recept voor rust en ontspanning.

Wat levert het je op?

Er zijn veel mensen die wandelen, alleen, met z’n tweeën of met een groep. En al wandelend en kletsend heb je misschien niet eens in de gaten gehad hoe je omgeving er uit ziet of wat er te beleven valt, je wandelt als het ware op de automatische piloot.

Tijdens de wandeling met mij ontdek je zelf de vitaliserende, helende, rustgevende en heilzame werking van baden in het bos. We gaan natuurlijk niet letterlijk in bad. Maar we dompelen ons onder in de natuur en het buiten Zijn. Deze mini-retreat geeft rust in je hoofd en lijf en brengt je weer tot jezelf en je eigen natuurlijke flow. Bosbaden, is je verbinden met de natuur en je eigen natuur en zorgt daardoor voor een diepere verbinding met jezelf, met je omgeving en het grotere geheel.

Nu lees je dit bericht op je scherm, je mobiel, pc of tablet. Heb jij ook de neiging om na ieder “plinkje” op je smartphone te kijken? Hoe vaak heb je je smartphone al gecheckt of je een berichtje, mailtje of like hebt gekregen? We zijn druk, druk, druk en voor je het weet is de dag, de week al weer voorbij. In je kantoor met je airconditioning of verwarming heb je misschien niet eens gemerkt wat voor weer het vandaag is. Misschien heb je de veranderingen van de seizoenen wel gemist?

Contact met de natuur is net zo essentieel voor ons welzijn als regelmatige lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon.

Het is heerlijk om jezelf even “op te laden”, een momentje voor jezelf te hebben, even rust en ontspanning, genieten in de natuur. Dan zie je alles weer vanuit een ander perspectief en krijg je nieuwe inzichten.

Wat gaan we doen en waar vinden de wandelingen plaats?

De wandelingen vinden plaats op verschillende en prachtige locaties in de mooiste natuurgebieden van de Achterhoek. We  wandelen een gevarieerde route van circa 4 tot 6 kilometer.  Behalve genieten van de natuur en de omgeving laat ik je tijdens onze wandeling plaats nemen op een mooie plek in de natuur en laat ik je ervaren wat de prachtige klanken van mijn hand pan drum met je kunnen doen. Deze magische en diepe klanken vormen één geheel met de natuur. Na onze wandeling voel je je weer helemaal opgeladen en ontspannen en dat je met wat meer kennis van de natuur thuis komt, is mooi meegenomen. Een wandeling voor een frisse neus, een fris hoofd en een frisse blik.

Aanmeldingen en info:

Dagmar Buesink 06-28614343; info@lucernawelzijnscoaching.nl

Kijk op Facebook ‘Lucerna Welzijnscoaching’ of zie agenda voor de actuele informatie.

Mocht je zelf een groep samen kunnen stellen van minimaal 3 tot maximaal 6 personen, dan kunnen we in overleg altijd kijken wat er mogelijk is.

Handig om te weten:

Als de weersomstandigheden er niet naar zijn, dan wordt de wandeling in overleg verzet.

Deelnemers dienen zelf voor adequate kleding en schoeisel te zorgen, kleed je naar gelang het weer is. Neem voor onderweg plastic zak mee om op te zitten en eventueel een flesje water.

Deelname is op eigen risico.

drum

Medicatie concert / Muziek beleving

De bijzondere warme en ontspannende klanken van de hand pan.

Dit bijzondere handgemaakte instrument neemt je mee op reis naar een beleving vol rust, ontspanning, ontroering, magische en verrassende klanken. Zeer geschikt als meditatie, voor rust, zintuig beleving en puur genieten voor een moment voor jezelf.

De Hand Pan is een jong instrument die je nog niet veel ziet in Nederland. Dagmar gebruikt de hand pan tijdens:

Voor ontspanning en rust.

Enkele reacties:

Monique, Enorm genoten van de helende klanken van je hand pan.                    Annemiek, Het mogen ervaren van het beleven ‘in het moment’ was wederom heel waardevol. Dank daarvoor!                                                                                                 Marieke, Een genot voor mijn oren, rustgevend. Dank!                                                        Hélène, Dank voor het genieten van de mooie klanken, de reis waar je ons mee naar toe hebt genomen. Heerlijk!                                                                                              Marion, WOW, wat een ervaring en energie! Ik wil in deze wereld blijven. Dank je wel.    Henk, ik heb het gevoel dat ik de hele wereld over ben gereisd.

“therapeutisch geluid”, “magische klanken”, “ontspannend”, “rustgevend”, “mediterend”, “kippenvel”, “ontroerend”, “sprankelend en liefdevol”.

Iedereen wordt gegrepen door deze mooie klanken van mijn hand pan.

De klanken van de hand pan harmoniseren prachtig en vormen een heel mooi geheel met de natuur.

Op de mooiste locaties verzorgt Dagmar meditatie concerten, bekijk de agenda waar en wanneer deze plaats vinden. Of houd facebook in de gaten.

Sinds kort is Dagmar ook te boeken voor kleinschalige groepen (op locatie).  Bijvoorbeeld als mooie afsluiting of combinatie van een kleinschalig event of workshop/ training/ yoga. Als ook middels muziek beleving voor mensen die in een kleinschalige woonvorm wonen.

Neem gerust contact met me op, dan kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen.