activiteiten_foto_b

Wandelingen

Frisse Blik Wandeling, Stilte wandeling, Meditatie wandeling of Shinrin-Yoku wandeling?

Shinrin-Yoku wandeling, wat is dit?

Shinrin-Yoku, een hippe trend in een nieuw jasje?

Bosbaden, Forest bathing of in het Japans Shinrin-Yoku. Overal zie je deze term nu opduiken.  Shinrin-Yoku, ik had er nog nauwelijks van gehoord, af en toe kwam er een artikel voorbij die ik dan met veel belangstelling ging lezen. En bij toeval kreeg ik van mijn lieve schoonouders met mijn verjaardag een boek over Shinrin-Yoku. Alles viel op z’n plek, alles herkende ik er in. Ik was nog maar een kind toen ik intuïtief de natuur als helende kracht gebruikte. En later heb ik het gebruikt als therapie in het verpleeghuis en de dagopvang waar ik destijds werkte.

En nu blijkt dat er in Japan een complete wetenschap aan is gewijd en al 35 jaar bewezen is dat natuur helend werkt, met de naam Shinrin-Yoku. Shinrin is Japans voor ‘bos’, Yoku betekent ‘bad’. Shinrin-Yoku betekend dus baden in de bosatmosfeer of het opnemen van de natuur via al onze zintuigen. Rust en ontspanning vinden in je zelf en in de natuur.

In Japan geven huisartsen mensen een Shinrin-Yoku wandeling mee als recept voor rust en ontspanning.

Wat levert het je op?

Er zijn veel mensen die wandelen, alleen, met z’n tweeën of met een groep. En al wandelend en kletsend heb je misschien niet eens in de gaten gehad hoe je omgeving er uit ziet of wat er te beleven valt, je wandelt als het ware op de automatische piloot.

Tijdens de wandeling met mij ontdek je zelf de vitaliserende, helende, rustgevende en heilzame werking van baden in het bos. We gaan natuurlijk niet letterlijk in bad. Maar we dompelen ons onder in de natuur en het buiten Zijn. Deze mini-retreat geeft rust in je hoofd en lijf en brengt je weer tot jezelf en je eigen natuurlijke flow. Bosbaden, is je verbinden met de natuur en je eigen natuur en zorgt daardoor voor een diepere verbinding met jezelf, met je omgeving en het grotere geheel.

Nu lees je dit bericht op je scherm, je mobiel, pc of tablet. Heb jij ook de neiging om na ieder “plinkje” op je smartphone te kijken? Hoe vaak heb je je smartphone al gecheckt of je een berichtje, mailtje of like hebt gekregen? We zijn druk, druk, druk en voor je het weet is de dag, de week al weer voorbij. In je kantoor met je airconditioning of verwarming heb je misschien niet eens gemerkt wat voor weer het vandaag is. Misschien heb je de veranderingen van de seizoenen wel gemist?

Contact met de natuur is net zo essentieel voor ons welzijn als regelmatige lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon.

Het is heerlijk om jezelf even “op te laden”, een momentje voor jezelf te hebben, even rust en ontspanning, genieten in de natuur. Dan zie je alles weer vanuit een ander perspectief en krijg je nieuwe inzichten.

Wat gaan we doen en waar vinden de wandelingen plaats?

De wandelingen vinden plaats op verschillende en prachtige locaties in de mooiste natuurgebieden van de Achterhoek. We  wandelen een gevarieerde route van circa 4 tot 6 kilometer.  Behalve genieten van de natuur en de omgeving laat ik je tijdens onze wandeling plaats nemen op een mooie plek in de natuur en laat ik je ervaren wat de prachtige klanken van mijn hand pan drum met je kunnen doen. Deze magische en diepe klanken vormen één geheel met de natuur. Na onze wandeling voel je je weer helemaal opgeladen en ontspannen en dat je met wat meer kennis van de natuur thuis komt, is mooi meegenomen. Een wandeling voor een frisse neus, een fris hoofd en een frisse blik.

Aanmeldingen en info:

Dagmar Buesink 06-28614343; info@lucernawelzijnscoaching.nl

Kijk op Facebook ‘Lucerna Welzijnscoaching’ of zie agenda voor de actuele informatie.

Mocht je zelf een groep samen kunnen stellen van minimaal 3 tot maximaal 6 personen, dan kunnen we in overleg altijd kijken wat er mogelijk is.

Handig om te weten:

Als de weersomstandigheden er niet naar zijn, dan wordt de wandeling in overleg verzet.

Deelnemers dienen zelf voor adequate kleding en schoeisel te zorgen, kleed je naar gelang het weer is. Neem voor onderweg plastic zak mee om op te zitten en eventueel een flesje water.

Deelname is op eigen risico.

handpan

Muziekbeleving / Hand Pan Drum

Nieuw bij Lucerna Welzijnscoaching

De bijzondere warme en ontspannende klanken van de hand pan drum.

Dit bijzondere handgemaakte instrument neemt je mee op reis naar een beleving vol rust, ontspanning, ontroering, magische en verrassende klanken. Zeer geschikt als meditatie, voor rust, zintuig beleving en puur genieten voor een moment voor jezelf.

De Hand Pan Drum is een jong instrument die je nog niet veel ziet in Nederland. Ik gebruik de hand pan drum tijdens 1 op 1 wandelcoaching en tijdens de Frisse Blik / Shinrin-Yoku wandelingen ter ontspanning voor jou. De vele enthousiaste reacties lopen uiteen van “therapeutisch geluid”, “magische klanken”, “ontspannend”, “rustgevend”, “mediterend”, “kippenvel”, “ontroerend”.

Iedereen wordt gegrepen door deze mooie klanken van mijn hand pan drum.

De klanken van de hand pan drum harmoniseren prachtig en vormen een heel mooi geheel met de natuur. Dit is waar mijn voorkeur naar uit gaat, spelen op een mooie plek (tuin, park o.i.d.) in de natuur.

Sinds kort ben ik ook te boeken voor kleinschalige groepen (op locatie). bijvoorbeeld als mooie afsluiting van een kleinschalig event of dag workshop.

Neem gerust contact met me op, dan kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen.