Wandelbeleving in de Achterhoek

De Achterhoek heeft vele mooie wandel en natuurgebieden, prachtige bossen en glooiende heuvels.
o.a. Midden in de natuur in het mooie Achterhoek vind de wandelcoaching plaats van de praktijk Lucerna welzijnscoaching.

Soms gaat het niet zoals je wilt, lopen de dingen anders en je merkt dat je er niet alleen uitkomt:

Maak dan een afspraak met Lucerna Welzijnscoaching voor Natuur / wandel coaching in het oosten van de Achterhoek. Dan kijken we samen wat je nodig hebt om in je gewenste situatie te komen.

 

Ben je voornemend om voor jezelf te beginnen?

Ben je toe aan een andere invulling van je werk maar weet je nog niet hoe of wat?

Ben je het beu om alleen maar aan de symptomen van je klacht te kijken en wil je nu de oorzaak aanpakken?

Maar zo een aantal vragen waarmee je bij me terecht kunt.

 

Meer welzijn en innerlijke rust, wie wil dat nou niet?                                                                                                                      Heb je het gevoel dat er nu echt iets moet gebeuren?                                                                                                                Wil je meer regie in je leven krijgen?
Wil jij andere keuzes maken en ontdekken hoe dit aan te pakken?
Wil je herontdekken waar je gelukkig en blij van wordt?
Wil je leren anders met stress om te gaan?                                                                                                                                           Wil jij meer rust en ontspanning in lijf en geest?

 

 

Natuur/ wandelcoaching

Wat maakt coachen in de natuur anders dan zittend tegenover elkaar in een praktijkruimte? Een coachsessie van binnen naar buiten verplaatsen heeft veel voordelen.

Stel je eens voor: Terwijl jij op pad bent met je coach, ervaar je de natuurlijke rust van de bossen, een kabbelend beekje, ruisende bomen, de geur van vers gemaaid gras, de geluiden van de vogels en in de verte zie je een ree grazen.

Al lopend gaat het praten je makkelijker af en de rustgevende omgeving kan bewust of onbewust een positieve bijdrage aan het coachingsproces leveren. Bovendien zet de lichaamsbeweging ook denkprocessen in beweging en wordt het over het algemeen als prettig ervaren dat wanneer je je naast elkaar voortbeweegt, je de ander niet voortdurend hoeft aan te kijken.

Ergens bij stilstaan kan een letterlijke betekenis krijgen. En soms hoeft er even niets en mag het stil zijn, om te genieten van de rust om je heen. Redenen genoeg om in beweging te komen en al wandelend aan jouw doel, jouw gewenste situatie te werken.

Als wandelcoach inventariseer ik met jou, in de natuur, waar een vraagstuk of knelpunt zit. Ik vraag tijdens het wandelen wat je met de wandeling wilt bereiken. Wat voor jou een gewenste situatie is.

Ga je mee verdwalen…ik weet de weg.

Samen met je “Ga Je Mee Verdwalen, ik weet de weg” wandelmaatje ga je (ver)dwalen op de mooiste plekken in de Achterhoek.

De “Ga Je Mee Verdwalen, ik weet de weg” wandeling is een ervaring die je onder begeleiding en intuïtief ondergaat. Het uitgangspunt is dat wij mensen deel uitmaken van de natuur, dit ervaar je via al je zintuigen.

Een wandeling met een “ga je mee verdwalen, wandelmaatje heeft vele voordelen:
* Aandacht voor jezelf
* Kan veel perspectief bieden
* Nieuwe invalshoeken
* Inspiratie
* Interessante weetjes over de natuur
* Een luisterend oor bieden
* Bosbaden
* Ont-stressen
* Geeft je rust
* Bied ontspanning
* Beweging
* Kennis maken met de natuur
* De kracht van stilte

Dagmar is graag je “Ga Je Mee Verdwalen, ik weet de weg – Maatje”

 

“Ik mocht met haar mee wandelen tussen de reeën en de koeien in de Achterhoek. Ver weg van alle snelwegen. Alleen wij, de natuur en haar muziek.

Ze is echt iemand die je rust en energie geeft. Ik noem het ‘vibes’ maar het waren in dit geval ook haar muzikale talenten en haar vermogen om je een bosbad én muziekbad mee te geven.

Dagmar geeft ook meditatie concerten. Niet precies hetzelfde, maar ik raad het absoluut aan om de Achterhoek te bezoeken en haar te zien”.

 

Door op diep niveau in communicatie te zijn met de natuur en door jezelf te spiegelen, kom je tot rust, krijg je inzichten, ga je keuzes maken, ga je accepteren en leer je jezelf (opnieuw) kennen.

De natuur is veel meer dan een decor waarin een wandeling of activiteit plaatsvindt: het gaat over een diepe verbondenheid en communicatie in en met de natuur. Hierdoor word je aangeraakt in je eigen kern, je eigen natuur.

 

Rubin Alaie Eindhoven Brabant

Wat was deze “ga je mee verdwalen…wandeling” waardevol voor mij! De middag klopte helemaal: het bevatte alle eenvoudige ingrediënten om te ontstressen: niks moeten, niks forceren, alles laten ontstaan, oog hebben voor de kleine gelukjes… Het was daadwerkelijk een ontstress-ervaring. Er moet niet perse iets gebeuren – en dit is het talent van Dagmar. Als je stress ervaart, moet je niet allerlei dingen bedenken en plannen, maar je moet het ervaren. O.a. het wandelen in het beekje of het luisteren naar de vogels is een ervaring van ont-stressen. Dankjewel Dagmar!

De dag in slow motion beleven. Even jij, de natuur en je “ga je mee verdwalen- maatje”.

 

Sandra Bokkers Zieuwent 

Ik heb de eer gehad om met Dagmar een ”Ga je mee verdwalen, ik weet de weg – wandeling” te mogen beleven. In het mooie bos rondom kasteel Slangenburg heb ik haar mogen ontmoeten en zijn we aan de wandel geweest. Naast dat ze heel fijn gezelschap is, ben ik door de wandeling letterlijk weer een stukje verder op weg geholpen. Tijdens de wandeling heeft ze me een aantal mooie inzichten laten ontdekken die ik mee neem op mijn verdere pad van ontwikkeling en bewustzijn.
Dagmar, nogmaals bedankt en we zien elkaar!                                                                            
Een ruim 2 tot 3 uur durende (in overleg) persoonlijke beleving op de mooiste plekken in de Achterhoek waarin je de kunst van  Shinrin-Yoku (bosbaden) ervaart, wetenswaardigheden van de natuur leert en een heerlijke lunch op de mooiste plek nuttigt.

 

Marty de la Ruelle  Terneuzen Zeeland

Een spontane wandeling met een inspirerende vrouw. Dagmar daagt je uit met haar vragen. Laat je nadenken in stilte. En als je er in bent geïnteresseerd vertelt ze je ook interessante weetjes over de omgeving 

Tijd nemen voor jezelf. Een heerlijke moment voor jezelf. Puur ontspannen. Gegarandeerd dat je, je rustiger voelt nadien.

Wandeling op recept, een mix van wildplukken, allerlei weetjes over geneeskrachtige planten en bosbaden. zie ook bij activiteiten https://lucernawelzijnscoaching.nl/activiteiten/

Houd de agenda https://lucernawelzijnscoaching.nl/activiteiten/#agenda-meditatie-concerten in de gaten.

Deze workshop is in overleg ook op aanvraag bij minimaal 3 personen.